I lager.

Coracor Zebra Terracotta Babyfilt

299 kr

Fri frakt      Leverans 1-3 arbetsdagar

Zebra eller Tiger? Hur ska man kunna välja, det är ju som Älg eller Björn!

Coracors babyfilt är perfekt för mys & gos, som ett skönt täcke när ditt barn sover, eller en snygg detalj i barnkammaren. Babyfilten produceras i samma tvåvägs-stretch som våra trikåsjalar, vilket ger en mjuk, tunn och hållbar filt. Tyget av GOTS-certifierad bomull låter huden andas och håller ditt barn bekvämt och lagom varmt.

 • Storlek 80x100 cm
 • 91% ekologisk GOTS-certifierad bomull och 9% elastan
 • Designad i Sverige, och omsorgsfullt producerad i Turkiet
 • Tvättas i maskin
"Jag har älskat Coracor sedan mitt första barn"

Jag har älskat Coracor sedan mitt första barn, och att unna mig den här läckra saken var min första tanke när jag fick reda på att jag var gravid!

Kira, (Tinyflower Honey bärsjal)
"Att jag aldrig provade detta"

Jag är så fast i att sjala! Att jag aldrig provade detta med min förstfödda är så sorgligt! 😂😅 Jag älskar eran bärsjal!!

Mariam, (Abstract Dot Sand bärsjal)
"Det har inte gått en endaste dag"

Det har inte gått en endaste dag utan att Thor, vår bebis, har somnat i eran sjal. Tack vare den kan vi också fortsätta vår vardag medans Thor drömmer sig bort.

Valeria & Aliano, (Natural Dye Olive och Tinyflower Honey)

CORACOR BÄRSJAL ENKEL ATT KNYTA

Att bära ditt barn i bärsjal är inte bara mysigt och praktiskt utan ger många fördelar, både för barnet och för dig som bär. Hud mot hud och hjärta mot hjärta skapar ni ett starkare band som gör både dig och bebisen friskare och gladare.

Så många fördelar

Det finns så många fördelar med att bära ditt barn i bärsjal, här är några av de många fördelarna:
 • Går att använda direkt från födseln
 • Bärsjalen passar alla
 • Kräver inga tillbehör
 • Naturligt att bära – medfödd reflex
 • Hud mot hud - ökad trygghet för er båda
 • Ett fint samspel – kroppar i balans
 • Mer må-bra-hormon åt er båda
 • Främjar amningen – förenklar matningen
 • Frihetskänsla – minskad risk för baby blues
 • Smidigt, (och snyggt!) transportmedel

Passar den mig? - Bärsjalen passar alla

En och samma bärsjal passar alla oavsett längd och kroppsform, och storlek på bebis. Din eventuella partner kan t.ex. dela bärsjal med dig, även om ni ser helt olika ut. Detsamma gäller din bebis när den växer, bärsjalen går att justera så att den anpassas helt efter era kroppars storlek.

Är det säkert att bära i bärsjal?

Att bära ditt barn i sjal är ett underbart sätt att uppleva världen tillsammans. Det är viktigt att bära på ett säkert sätt, och det finns några grundläggande regler som alla som bär bör känna till. I instruktionsfoldern som följer med alla Coracors bärsjal hittar du också information om vad som är viktigt att tänka på ur säkerhetssynpunkt.

Bäst-i-test.se - Bästa Premiumval

"Med bebis på bröstkorgen med hjälp av Coracor bärsjal så känns det mest som att man har på sig en skön och snygg tröja, och så mycket mer kan man inte efterfråga hos en trikåsjal."

Varför Coracor?

Någon sa “barn förändrar allt”. Coracor startades för att skifta fokus från morgondagen till här och nu, och för att finnas där för de du älskar. Det är märkligt - man tror att man skall lära sina barn allt, men inser att det är de som lär oss! Våra barn är inspirationen för Coracor. Coracors bärsjal är vårt sätt att bidra till att stärka bandet mellan förälder och barn, det band vi anser vara det viktigaste i livet. Att bära ditt barn i sjal ger trygghet, harmoni och glädje. Närheten till dig och att få känna dina hjärtslag, din doft och dina rörelser, gör övergången från livmoder till den yttre världen (även kallat ”den fjärde trimestern”), väldigt skonsam och trygg för ditt barn.

Denna mjuka övergång och anpassning till den yttre världen är mycket gynnsam för barnets välbefinnande och utveckling. Dessutom lär du dig tidigt att tyda ditt barns signaler för tex mat och sömn och kan svara an på dem i rätt tid, vilket ger en väldigt nöjd och trygg bebis. Forskning visar att närheten och tryggheten avsevärt minskar missnöje, gråt eller skrik hos barnet. Känslan av välbefinnande, närhet och hud mot hud ökar oxytocin-nivåerna i kroppen för både barn och förälder och hjälper till att motverka uppkomsten, samt minska graden, av en eventuell förlossningsdepression. Och - det är väldigt mysigt!

När kan jag använda bärsjal?

Går att använda direkt från födseln. Bärsjalen är det bästa och mysigaste alternativet för en liten bebis, då den går att använda direkt från födseln, även för för tidigt födda barn. Den är elastisk i tyget, mjuk och gosig. Ni kommer båda få ett intensivt rus av må-bra-hormoner! Coracors bärsjal går att använda under barnets första levnadsår och är säkerhetstestad upp till 12 kg.

Passar den mig?

Slipp köpa olika storlekar och spara pengar när du bara behöver en. Bärsjalen passar alla. En och samma bärsjal passar alla oavsett längd och kroppsform, och storlek på bebis. Din eventuella partner kan t.ex. dela bärsjal med dig, även om ni ser helt olika ut. Detsamma gäller din bebis när den växer, bärsjalen går att justera så att den anpassas helt efter era kroppars storlek.

Är det svårt att knyta bärsjalen?

Bärsjalen passar alla. Det är inte svårt, det kräver bara lite övning. När du knyter sjalen för allra första gången underlättar det om ditt barn är utvilat, mätt och nybytt. På bara ett par försök får man in tekniken och det går fort att lära sig. Tillsammans med Coracors bärsjal följer alltid en instruktionsfolder som tydligt visar hur du knyter bärsjalen steg för steg. Det finns också många bra instruktionsvideos att titta på om hur du knyter en bärsjal.

Är Coracor miljövänlig?

GOTS-certifiering. Hos Coracor hittar du trikåsjalar i flera olika mönster och färger som matchar både din vår- och höstgarderob. Samtliga produkter är tillverkade i ekologisk bomull och GOTS-certifierade. Den exklusiva kvaliteten ger ett mjukt, svalt och hållbart tyg. Sjalarna har en så kallad tvåvägs-stretch som ger en följsam, avlastande och säker bärsjal. Coracors trikåsjal är därför perfekt för den som är nybörjare på att knyta bärsjal.

Är det säkert att bära i bärsjal?

Hud mot hud - ökad trygghet för er båda. Att bära ditt barn i sjal är ett underbart sätt att uppleva världen tillsammans. Det är viktigt att bära på ett säkert sätt, och det finns några grundläggande regler som alla som bär bör känna till. I instruktionsfoldern som följer med alla Coracors bärsjal hittar du också information om vad som är viktigt att tänka på ur säkerhetssynpunkt. Hud mot hud främjar anknytningen mellan dig och ditt barn och skapar en trygg miljö för er båda. Närheten till dig och att få känna dina hjärtslag, rörelser, din doft och din röst, gör övergången från livmodern till den yttre världen väldigt skonsam. Det innebär även en trygghet för dig att hela tiden kunna känna ditt barn, pussa på det så ofta du vill och se att det andas och mår bra. Dessutom lär du dig tidigt att tyda ditt barns signaler för mat och sömn och tillgodose behoven i rätt tid, vilket ger en väldigt nöjd och trygg bebis.

Spara pengar på Coracor

Eftersom du och din partner kan använda samma bärsjal så behöver du inte köpa olika storlekar eller flera sjalar. Du behöver heller inte köpa ny när din bebis växer (upp till 12kg). Sjalen går även utmärkt att återanvändas för ditt nästa barn. När du använt färdigt Coracor bärsjal kan du ge den till en vän eller sälja den. Kvalitén håller för många fler än ett barn, och sharing is caring. Tack för att du delar med dig!