Bärsjalar

Med en bärsjal kan du hålla bebisen eller barnet nära dig. Det är ett praktiskt och bekvämt sätt att bära ditt barn. Med en bärsjal får du avlastning för bland annat axlar och armar samtidigt som du har händerna fria. Samtliga bärsjalar från Coracor är 100 % ekologiska och giftfria och du kan välja av ett stort utbud av färger och mönster. Ett bra val för ditt barn och för miljön.


Varför bära i bärsjal?

Att bära barnet i bärsjal är både praktiskt och smidigt samtidigt som det har ergonomiska fördelar. Rätt knutet innebär en bärsjal avlastning för rygg, axlar och armar, jämfört med att bära barnet i sin famn.

Med en bärsjal kan du bära barnet under längre perioder vilket är positivt även för barnet. För en baby är det en trygghet att vara så nära kroppen hos en förälder. Bebisen kan känna dina hjärtslag vilket påminner från tiden i magen, vilket lugnar barnet. Det finns dessutom en hel del praktiska fördelar med att använda en bärsjal.

Många barn kan utan problem sitta lugna i en babysitter eller liknande men det finns också de som har ett större behov av att bli burna och vara nära en förälder. Att kunna bära sitt barn men samtidigt ha händerna fria innebär en möjlighet att kunna utföra praktiska uppgifter samtidigt som man bär barnet. Riktigt bra, eller hur?

Bärsjalen kan också, med fördel, användas under promenader som ett alternativ till barnvagn. Vill du ta en kortare promenad utan att behöva plocka fram en stor, klumpig vagn går det alldeles utmärkt att bära barnet i bärsjal. Belastningen blir inte särskilt stor då barnets vikt fördelas jämnt över hela din överkropp.

Olika typer av bärsjalar

Hos Coracor hittar du just nu ekologiska trikåsjalar men det finns olika typer av sjalar.

Trikåsjal

En trikåsjal är en typ av långsjal med elastiskt tyg. De är relativt långa, omkring fem meter, och knyts runt kroppen på den som ska bära barnet. En trikåsjal passar bäst för nyfödda och barn upp till 1 års ålder (eller omkring 10-12 kg). När sjalen väl är knuten går det utmärkt att ta i och ur barnet flera gånger utan att du behöver knyta om. Det går också alldeles utmärkt att amma i en trikåsjal.

Vävd sjal

Många anser att en lång, vävd sjal är det som avlastar allra bäst. Vävda bärsjalar producerar på sådant sätt att de blir stretchiga på diagonalen. Detta innebär att de kan användas längre än till exempel en trikåsjal. En vävd sjal kan med fördel användas från det att babyn är nyfödd och upp till omkring tre års ålder. Användningsområdena är också flera. En vävd sjal kan knytas på flera olika sätt. Du kan bära barnet på magen, ryggen samt höften. Amning är heller inga problem i en vävd sjal.

Ringsjal

En ringsjal skiljer sig från övriga sjalar då du inte knyter det runt kroppen. Du använder istället två ringar för att justera sjalen. Med en ringsjal kan du bära nyfödda bebisar med även lite äldre barn, upp till två-tre år. Mindre barn bärs, precis som med andra bärsjalar, mage mot mage. Med en ringsjal kan du även bära lite större barn på höften samt på ryggen.

Fördelar med att bära i bärsjal

Tryggt för barnet

En bebis första månader i livet innebär en enorm mängd nya intryck. Detta kan så klart vara överväldigande och ibland stressande för ett nyfött litet barn. Närheten till en förälder (eller annan vuxen), att känna kroppskontakt och bekanta dofter är lugnande för barnet och skapar en trygghet. Dessutom är det väldigt mysigt för dig som förälder.

Utvecklande för barnet

När ett barn blir buret i bärsjal har det helt andra möjlighet att delta i och uppleva vardagen. I en babysitter och liknande blir barnet lätt aningen isolerad medan i en bärsjal kan babyn delta i tillvaron på ett helt annat sätt. Detta är positivt för ett barns psykosociala utveckling. Bebisen kan observera nya saker på ett lugnt sätt, det finns till och med forskning som visar på att barn som bärs oftare skriker mindre.

Starkare självbild och självkänsla för barnet

Det är lätt att tro att ett barn som bärs mycket i bärsjal blir bortskämda och mindre självständiga. Sanningen är att det faktiskt är tvärtom. I bärsjalen kan ett litet barn uppleva och upptäcka världen från en skyddad position. Detta innebär en trygghetskänsla och ett lugn som bidrar till att utveckla en positiv självkänsla och självbild hos barnet.

Praktiskt för bäraren

Låt oss vara ärliga. Att du får barn innebär inte att övriga vardagen tar paus. Det finns fortfarande saker som behöver göras och en klassisk situation är att exempelvis hushållssysslor lätt blir eftersatta. Bär du ditt barn i bärsjal har du händerna fria och får helt andra möjligheter att samtidigt sköta vissa, enklare ärenden.

Bättre för ryggen

Med en ergonomisk bärsjal fördelas barnets vikt bättre på din överkropp än när du bär barnet i famnen. Du får avlastning på ett helt annat sätt och i takt med att belastningen sakta ökar (när barnet växer) får du snarare bra träning för ryggen.

Varför en bärsjal från Coracor?

Samtliga bärsjalar från Coracor är tillverkade i ekologisk GOTS-certififierad bomull. Den exklusiva kvaliteten ger ett mjukt, tunnt och hållbart tyg. Sjalarna har en så kallad tvåvägs-stretch ger en följsam, avlastande och säker bärsjal.

Hos Coracor hittar du bärsjalar i flera olika mönster och färger som matchar både vår- och höstgarderoben. Både praktiskt och stilfullt. Det är enkelt att knyta bärsjalen och väl på plats sitter barnet säkert och tryggt, nära din kropp.

Här hittar du även söta babyfiltar och docksjalar.

Hos Coracor bjuder vi alltid på frakten när du beställer för 999 kronor eller högre. Du får hem din beställning snabbt, inom 1-3 arbetsdagar och kan betala tryggt och säkert med Klarna Checkout.

Har du frågor eller funderingar är det enkelt att komma i kontakt med oss. Vi älskar våra kunder och vill gärna ta del av era tankar och synpunkter. Skicka gärna ett mail till oss på info@coracor.se. Vi försöker alltid svara inom ett par timmar redan samma dag.