Så här använder du din Coracor bärsjal

Första gången du använder din Coracor bärsjal underlättar det om barnet är mätt, utvilat och nybytt. Denna rutin kan ta några gånger innan den känns bekväm för dig och ditt barn. Ge det lite tid, det går fortare att få till tekniken än vad du först kanske tror. Tvätta bärsjalen enligt tvättinstruktionerna, innan du använder den för första gången.


Knyta sjalen

1. Hitta Coracormärket på mitten, och placera sjalen centrerat över bröstet i höjd med armhålorna. Detta kallas för horisontalpasset.

2. Korsa sjalen bakom din rygg och för ändarna upp och över axlarna, så att sjaländarna bildar ett kryss. Var noga med att sjalen inte vrider sig.

3. Samla ihop ändarna och för dem innanför horisontalpasset på bröstet, uppifrån och ner.

4. Spänn sjalen genom att dra tyget uppåt och framåt vid respektive axel.

5. Korsa sjaländarna över ditt bröst så att de bildar ett kryss, kallat de inre och yttre diagonalpassen. Sjalen ska sitta jämnt och åtspänt på din kropp. Kontrollera att den övre delen av horisontal­passet är ordentligt spänt.

6. För sjaländarna bakom ryggen och knyt en dubbelknut - bak, på höften, eller fram - knyt där din kroppstyp tillåter. Förflytta eventuellt löst tyg vid dubbelknuten till krysset fram för att se om du har lagom med plats för ditt barn, eller om du behöver justera spänningen.

Placera barnet

7. Håll barnet mot den axel som har det yttre diagonalpasset. Ta det lugnt och i barnets takt, lugna barnet om det behövs. Se till att alltid stödja barnet för att placera det i sjalen på ett säkert sätt.

8. För försiktigt ner barnet genom det inre diagonalpasset. Dra det mjuka och elastiska tyget från kroppen, för att enkelt föra in barnets ben. Var noga med att inte pressa ut barnets knän. Sprid ut sjalen jämnt från knäveck till knäveck och över barnets lår, rumpa, rygg och axlar.

9. Sprid ut det andra passet över barnets kropp och från knäveck till knäveck.

10. För försiktigt barnets ben genom horisontalpasset och för det upp över barnets rygg.

11. Klart!

12. Kontrollera säkerheten och att det känns tryggt och bekvämt för både dig och ditt barn.

Ta ur barnet

1. För att ta ur barnet ur sjalen, för ner horisontalpasset under barnets rumpa.

2. Stötta barnet och öppna upp de korsande diagonalpassen genom att sära på dem.

3. Lyft försiktigt barnet rakt upp ur sjalen. Sjalen är redo att användas igen och behöver inte knytas om nästa barnet vill bäras.